Στην ανακρίτρια Ηρακλείου απολογούνται οι τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για το κύκλωμα της πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης που εξαρθρώθηκε στην Κρήτη.
Οι υπόλοιποι τρεις έχουν λάβει προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Μεταξύ αυτών που έχουν πάρει προθεσμία είναι ο 63χρονος που συνελήφθη στη Σάμο, ο 31 ετών γιος του, ο οποίος συνελήφθη στην Κέρκυρα, ο δεύτερος γιος του, ηλικίας 42 ετών, που συνελήφθη στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρονται να συγκαταλέγονται στα βασικά στελέχη και στους εγκεφάλους του κυκλώματος.
Σήμερα απολογούνται ο συνταξιούχος που συνελήφθη στο Αύριο, όπου εντοπίστηκε και ο κεντρικός διακομιστής του κυκλώματος, καθώς και τρία άτομα από το Ηράκλειο: ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, η 39χρονη σύζυγός του και ο 36χρονος αδελφός της.

Από το 2017 φέρονται να έχουν αναπτύξει ένα ιδιαίτερα οργανωμένο, πολυεπίπεδο σε υποδομές σύστημα αναμετάδοσης προγραμμάτων συνδρομητικών μέσων με περισσότερους από 86.000 συνδρομητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χρησιμοποιούσαν υπερσύγχρονες συσκευές και έκαναν συνεχή αναβάθμιση λογισμικού προκειμένου να μπορούν να διαθέτουν όλες αυτές τις υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Oι αστυνομικοί εντόπισαν χρήματα σε πενήντα οκτώ τραπεζικούς λογαριασμούς σε δέκα συνολικά χώρες τα οποία μάλιστα ακολούθησαν μια δαιδαλώδη διαδρομή προκειμένου να χάνονται τα ίχνη τους και να είναι δύσκολος ο εντοπισμός, από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Το συνολικό οικονομικό όφελος για την εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται σε επτά εκατομμύρια ευρώ και η ζημία για τους παρόχους υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος