Κρητική νομισματική ιστορία

Η δεύτερη πράξη της παρουσίασης για την Κρητική Νομισματική Ιστορία, με τίτλο Μεσαίωνας και εντεύθεν, θα γίνει αύριο στις έξι το απόγευμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Θα καλυφθεί μια μεγάλη χρονική περίοδο από το Βυζάντιο και τη Βενετοκρατία, ως την Τουρκοκρατία και τον κατοπινό ελεύθερο βίο της Μεγαλονήσου.

Η τοπική οικονομία στο πλαίσιο ευρύτερων κρατικών μορφωμάτων, σε εποχές κρίσης και εσωστρέφειας ή ευημερίας και κοσμοπολιτισμού, απεικονίζεται πιστά στον στρογγυλό και πολλαπλό καθρέπτη των νομισμάτων. Αυτών που εκδόθηκαν στο νησί και εκείνων που εισήχθηκαν από ειρηνικούς ή αιματηρούς δρόμους.
Συνάμα παρακολουθούμε τα κρητικά μολυβδόβουλα και μετάλλια να στρατεύονται στη μάχη των εικόνων και των εντυπώσεων. Όλα μαζί συνεπικουρούν τις γραπτές μαρτυρίες κάθε είδους, ώστε η συνολική εικόνα της Κρήτης να αποκτήσει όλα τα χρώματα της ιστορικής αλήθειας.
Περιγραφές της θα αποτελέσουν τόσο η διάλεξη στο Ιστορικό Μουσείο όσο και η ξενάγηση στην νομισματική έκθεσή του από τον Κλεάνθη Σιδηρόπουλο, αρχαιολόγο-νομισματολόγο.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου, το Ιστορικό Μουσείο και τους εθελοντές πολιτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος