Κρήτη: Τις απαντήσεις του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης περιμένουν οι κτηνοτρόφοι

Στάση αναμονής τηρούν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Κρήτης μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, με κυριότερο την μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς εμφανίστηκε κατ’ αρχήν θετικός στις προτάσεις των κτηνοτρόφων, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγουμένως αυτές εξεταστούν και συνεκτιμηθούν από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς φορείς, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζουλιαδάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από τα Χανιά και το Λασίθι, πήγαν στη συνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με συγκεκριμένες, κοστολογημένες και αιτιολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση τόσο της μεγάλης αύξησης στο κόστος παραγωγής, όσο και σε μια σειρά ακόμη ανοικτά θέματα. Ανάμεσά τους, όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, είναι οι προκηρύξεις για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και νέων αγροτών, η ανάγκη αναμόρφωσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αλλά και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζουλιαδάκης, αναμένουν τις αποφάσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, όμως, σημείωσε, οι απαντήσεις που δόθηκαν στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με τους οποίους συναντήθηκε επίσης ο κ. Γεωργαντάς, μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως “ψίχουλα”.

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον υπουργό θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι καλούνται απόψε (25/2) να συμμετάσχουν μαζικά στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει στις 8.30 στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, με σκοπό να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του νομού Ηρακλείου και την δρομολόγηση εκλογών για την ανάδειξη διοίκησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος