Κρήτη: Θέμα χρόνου να βρεθούν κι άλλοι θετικοί στην Όμικρον λένε οι ειδικοί

Θέμα χρόνου θεωρείται από τους ειδικούς ο εντοπισμός και άλλων κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, όπου καθημερινά μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης όλα τα θετικά δείγματα που λαμβάνονται από το δημόσιο σύστημα υγείας, σε μια τιτάνια προσπάθεια να απομονωθούν πιθανοί νέοι φορείς της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, το κρούσμα μηδέν για την Ελλάδα που εντοπίστηκε σε περιοχή των Χανίων φαίνεται να έχει περιχαρακωθεί, καθώς από τον μέχρι τώρα τακτικό επανέλεγχο των στενών επαφών του κρητικού επιχειρηματία, που ζει μόνιμα στο Γιοχάνεσμπουργκ, δεν προκύπτουν νέες μολύνσεις από το στέλεχος Όμικρον. Επίσης, δεν προκύπτουν ύποπτα για την συγκεκριμένη παραλλαγή δείγματα προγενέστερα και ειδικότερα σε βάθος τριμήνου. Ωστόσο, οι ειδικοί παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή και ελέγχουν καθημερινά δεκάδες θετικά δείγματα. Μόλις εντοπιστούν ύποπτα για μεταλλάξεις και εν προκειμένω για την παραλλαγή Όμικρον αυτά υποβάλλονται σε γονιδιωματική ανάλυση, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή όχι η παρουσία της και να κινηθεί τάχιστα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας με σκοπό την λήψη περιοριστικών μέτρων, ώστε να μην εγκατασταθεί στην κοινότητα.

Όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ Ηρακλείου ειδικοί, είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων της Όμικρον τόσο στην χώρα όσο και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα για την Κρήτη υπάρχει εύλογη ανησυχία, λόγω της διασύνδεσής της με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπου πλέον οι μολύνσεις από το νέο στέλεχος αυξάνονται συνεχώς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος