Κρήτη: Στα λευκά η Νίδα – Έρχονται χιόνια σε πιο χαμηλά υψόμετρα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την ομορφιά αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται τις ορεινές περιοχές της Κρήτης που “ντύθηκαν” στα λευκά μετά την πρόσφατη, καθυστερημένη έλευση του χειμώνα στο νησί.

Κρήτη: Στα λευκά η Νίδα – Έρχονται χιόνια σε πιο χαμηλά υψόμετρα

Στο Οροπέδιο της Νίδας, στον Ψηλορείτη, το λευκό τοπίο με φόντο το απέραντο γαλάζιο του ουρανού ανταμείβει τους επισκέπτες και δίνει στους λάτρεις του χιονιού την ευκαιρία να το απολαύσουν και να παίξουν μαζί του.

Κρήτη: Στα λευκά η Νίδα – Έρχονται χιόνια σε πιο χαμηλά υψόμετρα

Ο δρόμος προς τη Νίδα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είναι ανοικτός, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή από όσους θελήσουν να βρεθούν στην περιοχή το Σαββατοκύριακο και ιδίως από την Κυριακή, όταν το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και την Κρήτη, με έντονα φαινόμενα και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Κρήτη: Στα λευκά η Νίδα – Έρχονται χιόνια σε πιο χαμηλά υψόμετρα
Κρήτη: Στα λευκά η Νίδα – Έρχονται χιόνια σε πιο χαμηλά υψόμετρα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, η νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται να επηρεάσει το νησί από το το μεσημέρι – απόγευμα της Κυριακής. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες, η πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, στα 400 μέτρα.

Το πρωί της Δευτέρας οι Κρητικοί θα αντικρύσουν, όπως ανέφερε, μια διαφορετική, χειμωνιάτικη εικόνα, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Δευτέρα και την Τρίτη, δίνοντας διάρκεια στην χιονόστρωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 10 βαθμούς από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και σε πεδινές περιοχές, όπως το Ηράκλειο, η μέγιστη θα κυμαίνεται στους 6-7 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος, τα φαινόμενα αυτά απαιτούν προσοχή τόσο από τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας όσο και από τους πολίτες, τους οποίους κάλεσε να ενημερώνονται συνεχώς για του καιρού.

Προσοχή θα χρειάζεται, σημείωσε, και τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς τα φαινόμενα μπορεί να υποχωρήσουν, όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος