Κρήτη: “Έσπασε” την αναστολή και… το λουκέτο στην πόρτα για να πάει στη δουλειά της αρνήτρια – δημοτική υπάλληλος

Ακόμη και λουκέτο έβαλαν στην πόρτα υπηρεσίας του δήμου Μινώα Πεδιάδος για να αποτρέψουν την είσοδο υπαλλήλου – αρνήτριας εμβολιασμού που είναι σε αναστολή, ωστόσο, ούτε αυτό στάθηκε αρκετό. Η πόρτα βρέθηκε παραβιασμένη και η υπάλληλος στο πόστο της, ως μη όφειλε, με αποτέλεσμα να φτάσει η υπόθεση στο γραφείο του εισαγγελέα και να ακολουθήσει μήνυση από την δημοτική αρχή σε βάρος της.

Είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας υπόθεσης που έχει εξελιχθεί σε σήριαλ με κωμικοτραγικές διαστάσεις. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Μινώα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη, πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη υπόθεση που ξεκίνησε με την θεσμοθέτηση της υποχρέωσης, κατ’ αρχάς, του διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό και συνεχίστηκε και με την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, στους οποίους ανήκει και η υπάλληλος, καθώς εργάζεται στο Φυσικοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η αντιδήμαρχος, η υπάλληλος αρνήθηκε εξ’ αρχής να υποβάλλεται στα προβλεπόμενα διαγνωστικά τεστ και απάντησε στο δήμο με την γνωστή επιστολή των “Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών”. Παρά το γεγονός ότι τέθηκε σε αναστολή εργασίας συνέχισε να προσέρχεται στην δουλειά, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε και να εμβολιαστεί, συνεχίζοντας, όμως, το ίδιο “τροπάριο”.

“Καθώς επέμενε να βρίσκεται στο χώρο του Φυσικοθεραπευτηρίου και να θέτει έτσι σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών, της ζητήσαμε τα κλειδιά, τα οποία αρνήθηκε να παραδώσει. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε με λουκέτο την πόρτα για να την αποτρέψουμε. Όμως, βρήκαμε παραβιασμένη την πόρτα και την ίδια στο εσωτερικό του Φυσικοθεραπευτηρίου” εξήγησε η κ. Δραμουντάνη.

Μπροστά σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας και ακολούθησε χθες η υποβολή μήνυσης σε βάρος της επίμονης αρνήτριας – υπαλλήλου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Όλο αυτό το διάστημα, προσέθεσε η κ. Δραμουντάνη, η σε αναστολή υπάλληλος έχει στείλει δεκάδες φακέλλους – καταγγελίες, στρεφόμενη κατά του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του δημοτικού συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων, διεκδικώντας από τον καθένα αποζημίωση ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος