Κρήτη: Με παραγωγούς του Τυμπακίου συνατήθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης

Το ζήτημα του κόστους παραγωγής στα κηπευτικά και την ελαιοκομία αλλά και η έλλειψη εργατών γης ήταν τα κύρια θέμαυα που έθεσαν σήμερα οι παραγωγοί του Τυμπακίου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Aνδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε τέσσερα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, με πρώτο την εφαρμογή πλαφόν στη λιανική πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας. Πρότεινε επίσης την κάλυψη μέρους των εξόδων παραγωγής από το κράτος, την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου και τη μακροπρόθεσμη δημιουργία εκατοντάδων ενεργειακών κοινοτήτων από ομάδες παραγωγών, αγροτών και κτηνοτρόφων, προκειμένου να στηρίξουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Ειδική μνεία έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στον πολύπαθο δρόμο της Μεσαράς, κατηγορώντας μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ ότι βιάστηκε να κόψει κορδέλες στο έργο πριν αυτό να είναι έτοιμο, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι καθυστερεί σημαντικά την αποκατάστασή του, κάτι που δημιουργεί κοστος στη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και στην κυκλοφορία των κατοίκων και των τουριστών.

Δριμεία κριτική άσκησε ο κ Ανδρουλάκης και στην επιλογή της κυβέρνησης να μην μειώσει το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, σε αντίθεση με τις χώρες της Ευρώπης που πουλούσαν σε υψηλές τιμές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες νιώθουν σήμερα “ξένοι στον τόπο τους”, αδυνατώντας να επισκεφθούν ακόμα και τα χωριά τους.

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στη Μεσαρά ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με την επίσκεψή του στο δήμο Φαιστού όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με το δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, καθώς και με πλήθος παραγωγών και τοπικών φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος