Κρήτη: Κίνδυνος για τον χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου – Θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας χωρίς Αναισθησιολόγους

Επικίνδυνα εξελίσσεται η κατάσταση για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, αφού δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε τα επείγοντα περιστατικά σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου. Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε, όπως αναφέρουν, στην δημοσίευση της προκήρυξης των Αναισθησιολόγων με το βαθμό του Διευθυντή, αγνοώντας την τελευταία απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου που ζητούσαν Επιμελητές Α΄ για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και Σητείας αντίστοιχα.

Aπό την προηγούμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει σταματήσει η διενέργεια τακτικών χειρουργείων και χειρουργούνται πλέον μόνο έκτακτα περιστατικά και νεοπλασίες. Επίσης έχει σταματήσει ο προγραμματισμός νέων χειρουργείων από τους χειρουργούς των χειρουργικών ειδικοτήτων, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν θα ξεκινήσει ξανά και πότε Ουσιαστικά με αυτή τη φωτογραφική διαδικασία αποψιλώνεται ο αναισθησιολογικός τομέας υποβαθμίζοντας το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Πλέον εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και αποχωρήσουν οι αναισθησιολόγοι, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι, για να χειρουργηθούν οι πολίτες της περιοχής θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, της Σητείας ή της Ιεράπετρας, ενώ σε ένα σοβαρό συμβάν όπως ατύχημα, ανακοπή ή μια επικίνδυνη κύηση που χρειάζεται διασωλήνωση δεν υπάρχει απάντηση από το Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου για το τι θα συμβεί.

Κινητοποίηση με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, του Δήμου αλλά και όλων των φορέων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Την στήριξη τους στην προσπάθεια των υγειονομικών να κρατήσουν το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ανοιχτό εξέφρασαν στην ΕΡΤ, ξενοδόχοι του Αγίου Νικολάου κάνοντας λόγο για πλήγμα στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μάλιστα την ώρα που ξεκινά στα Πλευρά η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας.

Κρήτη: Κίνδυνος για τον χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου – Θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας χωρίς Αναισθησιολόγους

Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε εγγύηση στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου καλύπτοντας περιστατικά από Χερσόνησο, Μάλια, Ελούντα, Σίσσι ακόμη και από Ρόδο σώζοντας ζωές ντόπιων και επισκεπτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος