Κρήτη: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το λιομάζωμα – Δεν ευνοεί ο καιρός

Η αγωνία στις τάξεις των παραγωγών για το λιομάζωμα εν μέσω καραντίνας έλαβε τέλος, αφού έγιναν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για την κυκλοφορία στην περίοδο του lockdown. Οι ελαιοπαραγωγοί που πρέπει να προχωρήσουν στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου μπορούν να μετακινηθούν ακόμα και εκτός νομού, εφόσον αποδεικνύεται όμως από το Ε9 το οποίο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ότι η περιουσία τους είναι σε άλλη περιφερειακή ενότητα.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, πρέπει οι ιδιοκτήτες ή οι κληρονόμοι περιουσιών να φέρουν μαζί τους το Ε9, ενώ αν πρόκειται για εργαζόμενους στην ελαιοσυγκομιδή, πρέπει να έχουν μαζί τους τη φόρμα από τον εκάστοτε εργοδότη τους, που μπορούν να βρουν είτε στο forma.gov.gr ή να την συντάξουν χειρόγραφα.

Οι ιδιοκτήτες, ωστόσο, πρέπει να έχουν μαζί τους και τη δήλωση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχειρισης και Ελέγχου, βάσει της οποίας λαμβάνουν την επιδότηση.

Τα παραπάνω αποδεικτικά έγγραφα θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλοι οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα.

Οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες εβδομάδες δεν θα ευνοήσουν τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, αφού, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας, “ο καιρός θα είναι βροχερός μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου”, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι “την Κυριακή και το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας που θα ευνοήσουν την ελαιοσυγκομιδή”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ