Κρήτη: Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα – Έκτακτα μέτρα από σήμερα ως την Δευτέρα

Επί ποδός θα βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα η δύναμη της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων. Περιπολίες και έλεγχοι θα γίνονται σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ μόνο στο νομό Ηρακλείου οκτώ συνεργία θα διενεργούν αλκοτέστ ακόμη και στη διάρκεια της ημέρας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης ο σχεδιασμός για την πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ενόψει του Πάσχα έχει αρχίσει να υλοποιείται ήδη από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και κορυφώνεται από σήμερα το μεσημέρι. Καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά 5% των τροχαίων τις ημέρες των εορτών, σχεδόν όλη η δύναμη της Τροχαίας Ηρακλείου, αλλά και του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ, θα βρίσκεται στους δρόμους με σκοπό την ασφαλή κίνηση των εκδρομέων. Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, βάρος θα δοθεί στην κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και στις παραβάσεις που κοστίζουν σε τροχαία και ανθρώπινες ζωές, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη κ.α.

Ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, θα διανείμουν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ειδικές συσκευές αλκοολομέτρησης μίας χρήσης και ενημερωτικό υλικό με συμβουλές οδικής ασφάλειας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθούν στις 10.30 το πρωί στον Κόμβο Κλαδισού, στα Χανιά, στις 11.00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και στην πλατεία Ελευθερίας (οδός Ανεμογιάννη) στο Ηράκλειο και στις 12.00 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος