Κρήτη: Διερευνάται η περίπτωση 44χρονης που παρουσίασε αιματολογική διαταραχή μετά τον εμβολιασμό

Ένα ακόμα περιστατικό ασθενούς που παρουσίασε αιματολογική διαταραχή μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca διερευνούν οι υγειονομικές αρχές στην Κρήτη.

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 44 ετών, η οποία μετά τον εμβολιασμό της, παρουσίασε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια. Από τις εξετάσεις που της έγιναν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου διαπιστώθηκε διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, χωρίς, ωστόσο, να έχουν παρουσιαστεί θρομβώσεις.

Με ήπια συμπτώματα, παραμένει νοσηλευόμενη στην Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Χάρης Λυδάκης, από τις εξετάσεις που έχουν γίνει ως τώρα φαίνεται να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για τον πιθανό συσχετισμό του περιστατικού με τον εμβολιασμό, κάτι για το οποίο γίνεται διερεύνηση.

Ήδη, για την περίπτωση της 44χρονης, που έρχεται λίγο μετά το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό της διπλής αρτηριακή θρόμβωσης του 35χρονου από την Ιεράπετρα, έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος