Κρήτη: Ακυρώνονται οι απογευματινές ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών – Στο ΠΑΓΝΗ το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα

Μπροστά σε κλειστές πόρτες θα βρεθούν σήμερα οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κατά την απογευματινή βάρδια. Αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη δεχτεί τηλεφώνημα ακύρωσης του ραντεβού τους, καθώς οι τεχνολόγοι του τμήματος απέχουν από την εργασία τους.

Η αιτία του λουκέτου είναι η μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών στους τεχνολόγους από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς, όπως εξηγεί στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης “το νοσοκομείο δεν έχει λάβει λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ, που είναι ο φορέας που πληρώνει την απογευματινή εργασία των τεχνολόγων, από τον Ιούνιο του 2020”.

Μέσα στο Μάρτιο, σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ, οι τεχνολόγοι πρόκειται να πληρωθούν για την υπερωριακή εργασία του Αυγούστου, ωστόσο το νοσοκομείο δεν έχει τη δυνατότητα να εντάξει στον προϋπολογισμό του την επιπλέον μισθοδοσία των υπολοίπων μηνών.

“Αναγνωρίζω ότι έχουν δίκιο”, λέει ο κ. Χαλκιαδάκης, “αφού όποιος εργάζεται πρέπει να αμείβεται, ωστόσο οι δυνατότητες του νοσοκομείου είναι περιορισμένες και δεν μπορεί να τους εξοφλήσει.”

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης όπου γίνονται ακτινοθεραπείες και όπως είναι φυσικό εξυπηρετεί καρκινοπαθείς από όλη την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται όλα τα πρωινά ραντεβού και ακυρώνονται τα απογευματινά. Από την πλευρά της κλινικής γίνεται προσπάθεια συμπίεσης των ραντεβού στην πρωινή βάρδια, όμως ακόμα κι έτσι, αρκετοί είναι οι καρκινοπαθείς που θα μείνουν πίσω στη θεραπεία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος