Κρήτη: Άδεια από σήμερα τα αεροπλάνα από Μ. Βρετανία – Πλήγμα στον τουρισμό

Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Κρήτης και μάλιστα σε μια πολύ κακή λόγω κορονοϊού τουριστική σεζόν χαρακτηρίζουν επιχειρηματίες του κλάδου την απόφαση της Βρετανίας να θέσει τους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά σε καραντίνα 14 ημερών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί.

Οι συνέπειες της απόφασης αυτής έχουν γίνει ήδη ορατές καθώς το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ήδη σήμερα οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη Βρετανία προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, 15 συνολικά, θα γίνουν με άδεια αεροσκάφη. «Οι αφίξεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα δεν θα γίνουν, τα αεροπλάνα θα πάρουν τους τουρίστες των οποίων οι διακοπές ολοκληρώνονται» ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Προς το παρόν, όπως διευκρίνισε, οι τουρίστες που κάνουν ήδη τις διακοπές τους στο νησί δεν φαίνεται να επηρεάζονται και παραμένουν, ωστόσο, νέες αφίξεις δεν αναμένονται ως τις 22 Σεπτεμβρίου, εκτός αν αλλάξει η σχετική απόφαση με τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο μεταξύ, οι απώλειες για τον κρητικό τουρισμό είναι μεγάλες. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 17% του συνόλου των αφίξεων για την περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο οποίος απέδωσε την απόφαση της Βρετανίας στην οριζόντια λήψη των ειδικών περιοριστικών μέτρων για το νομό Ηρακλείου, στην οποία αντιτάσσονται οι φορείς του τουρισμού.

Όπως είναι γνωστό, οι τοπικοί τουριστικοί φορείς ζητούν την επανεξέταση της απόφασης αυτής, ώστε τα μέτρα περιορισμού να είναι στοχευμένα εκεί που απαιτείται και όχι οριζόντια, ζητώντας την άρση της ακόμη και πριν από την παρέλευση του 14ημέρου.

Στο μεταξύ, θετικό αντίκτυπο έχει η απόφαση της Condor να επεκτείνει το πρόγραμμα των πτήσεών της από το Μόναχο, την Φρανκφρούρτη και το Ντίσελντορφ προς την Κρήτη μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των τουριστών που θα έρθουν δεν αναμένεται μεγάλος, ωστόσο, είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στο νησί, κάτι που αποτελεί πάγιο στόχο των επιχειρηματιών στον τουρισμό και των τοπικών φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος