Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και τον παλμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων δίνει το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι και οι χιλιάδες καρναβαλιστές που και φέτος θα δώσουν με κέφι το παρών, όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Κρητικής Αποκριάς, αλλά στα Μάλια, στην Ιεράπετρα, στο Αρκαλοχώρι, στο Τυμπάκι και οπουδήποτε διοργανώνονται αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Κούλουμα

Την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει τα Κούλουμα στον Καράβολα, με το πέταγμα του χαρταετού, με δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα για όλους και κρητική παραδοσιακή μουσική. Ξεχωριστά ήθη και έθιμα της Αποκριάς, όπως οι Αρκουδιάρηδες και η Καμήλα, θα «ζωντανέψουν» το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα Αποκριγιώματα της Γέργερης, όπου θα προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα.

Παιδικό κυνήγι θησαυρού

Την επόμενη Κυριακή, 17 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με τη διοργάνωση της ομάδας «Εμείς κι Εμείς» και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου. Το φετινό Παιδικό Κυνήγι έχει τίτλο «Dr.Χάνταξ και Lady Candia, εναντίον Σκιάς: Το Πετράδι του Κάστρου» και απευθύνεται σε μαθητές Ε’, Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Την ίδια ημέρα θα γίνουν παράλληλες δραστηριότητες στην Πλατεία Δασκαλογιάννη από τους προσκόπους για παιδιά Α΄ έως Δ΄ Δημοτικού, καθώς και από άλλους φορείς σε διάφορα σημεία της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ