Κλείνει η λεωφόρος Δικαιοσύνης για τα έργα

Στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, από την πλατεία Ελευθερίας ως τη μικρή Έβανς, και όχι στο «σταυρό» της πόλης, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα συνεχιστούν, μετά την Κυριακή του Θωμά, οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου.
Η τροποποίηση του αρχικού σχεδίου αποφασίστηκε μετά από την πρόσφατη σύσκεψη του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού με τους εμπόρους του κέντρου και τις έντονες διαμαρτυρίες τους για δραματική μείωση του τζίρου τους, λόγω του εργοταξίου. Έτσι, από την Δευτέρα 16 Απριλίου και για ένα πεντάμηνο – όσο δηλαδή διαρκούν τα έργα – θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λ. Δικαιοσύνης, μέχρι τη μικρή Έβανς, ενώ κλειστή θα παραμείνει και η Ίδης, της οποίας θα ξεκινήσει η ανάπλαση. Το θέμα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Mεταξύ των υπόλοιπων θεμάτων που θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, που θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα στη Λότζια, είναι η παράταση της σύμβασης μίσθωσης με την εταιρεία, που προτίθεται να δημιουργήσει εμπορικό κέντρο στην περιοχή του καταυλισμού των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό, αλλά και η συζήτηση πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος Urban, για την ανάσχεση αστικών και μεσογειακών πλημμυρικών αιχμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος