Ηράκλειο: Κινηματογραφική καταδίωξη λαθροθήρα με πυροβολισμούς και… απόδραση

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε αγροτική περιοχή της Βιάννου, θηροφυλάκων με λαθροθήρα. Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν διαδραματίστηκαν σκηνές βγαλμένες από ταινία περιπέτειας, καθώς ο λαθροθήρας καταδιώχθηκε και δεν δίστασε ακόμη και να πυροβολήσει εναντίον των θηροφυλάκων, με σκοπό να διαφύγει τη σύλληψη.

Όλα συνέβησαν στα Τέρτσα του δήμου Βιάννου, στα όρια των νομών Ηρακλείου – Λασιθίου. Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες του Λασιθίου, μαζί με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Νεάπολης και Ιεράπετρας, περιπολούσαν και στις 2 τα ξημερώματα έπεσαν πάνω στον λαθροθήρα, την ώρα που κυνηγούσε παρανόμως λαγούς με χρήση προβολέα.

Αμέσως επικοινώνησαν με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα που εδρεύει στη Βιάννο και του ζήτησαν συνδρομή για την σύλληψή του. Δύο από τους θηροφύλακες πλησίασαν τον λαθροθήρα και του δήλωσαν την ιδιότητά τους, ζητώντας του να σταματήσει, αλλά αυτός αντέδρασε. Αρχικά πυροβόλησε προς το μέρος του ενός θηροφύλακα, στα αριστερά του και μετά φάνηκε να στρέφει το όπλο προς την άλλη μεριά, χωρίς να ακουστεί άλλος πυροβολισμός.
Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή κι έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη από τους θηροφύλακες που κατάφεραν, παρά την αντίστασή του να τον ακινητοποιήσουν πρόσκαιρα, φορώντας του χειροπέδες. Αυτός όμως ξεγλίστρησε, πηδώντας σ’ ένα πρανές ύψους 3 μέτρων και διέφυγε σε μια ρεματιά όπου κρύφτηκε.

Η αναζήτησή του από τους θηροφύλακες ήταν άκαρπη και η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου παραδόθηκαν το όπλο και ο προβολέας του λαθροθήρα, που όμως κατάφερε να κρατήσει το σακίδιο, το οποίο έφερε πάνω του. Στο Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο φυσίγγιο στο δίκαννο έφερε σημάδι από τον επικρουστήρα, γεγονός που φανερώνει ότι είχε επιχειρήσει και δεύτερη φορά να πυροβολήσει, αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Σε βάρος του 55χρονου λαθροθήρα με καταγωγή από την Αλβανία υποβλήθηκε μήνυση από τους θηροφύλακες και από την πλευρά των αστυνομικών ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, ο ίδιος παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, καθώς κατοικεί στον Ξερόκαμπο, και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου και από εκεί στον εισαγγελέα.

Επικίνδυνες περιπολίες

Η επεισοδιακή καταδίωξη χθες τα ξημερώματα δεν ήταν παρά μία ακόμη επιχείρηση σύλληψης λαθροθήρα, με απρόβλεπτη και επικίνδυνη για τους θηροφύλακες εξέλιξη. «Δυστυχώς, τα περιστατικά αυτά είναι συχνά. Το χθεσινό ήταν το τρίτο στο νομό Ηρακλείου σε διάστημα είκοσι ημερών», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου, Γιώργος Χαβαλεδάκης.

«Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 9 Σεπτεμβρίου, σε κοντινή περιοχή, στην Δέρματο του δήμου Βιάννου, θηροφύλακες δέχθηκαν και πάλι πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ στις 24 Αυγούστου, σε περιοχή του Αρκαλοχωρίου, λαθροθήρας διεμβόλησε αυτοκίνητο θηροφυλάκων προκειμένου να διαφύγει», πρόσθεσε από την πλευρά του ο δασολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας, Τάσος Σακούλης.
«Είμαστε κάθε βράδυ σε υπηρεσία, άοπλοι αντιμετωπίζουμε ενόπλους, με κίνδυνο ακόμη και για τις ζωές μας. Ζητάμε περισσότερη ενίσχυση από την Πολιτεία και την δυνατότητα να φέρουμε όπλα για την αυτοπροστασία μας», κατέληξε ο κ. Χαβαλεδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος