Κέρδισε το “στοίχημα” του τουρισμού η Κρήτη – Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον Αύγουστο

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο τουρίστες έφτασαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου τον Αύγουστο, αγγίζοντας το 85% των αφίξεων του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, μιας χρονιάς πολύ καλής για τον τουρισμό του νησιού. Η καλή στατιστική εικόνα στην κίνηση του πρώτου σε πτήσεις τσάρτερ αεροδρομίου της χώρας έρχεται να επιβεβαιώσει τις μεγάλες «αντοχές» του κρητικού τουρισμού που, παρά τις τεράστιες απώλειες από την Βρετανία και τη Ρωσία, κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τουριστών εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, ο φετινός Αύγουστος έκλεισε με 566 χιλιάδες αφίξεις εξωτερικού, όταν, τον αντίστοιχο μήνα, ήρθαν το 2020 316 χιλιάδες και το 2019 651 χιλιάδες τουρίστες. Οι απώλειες από τη «χρυσή» τουριστική σεζόν του 2019 ήταν μόλις 15% παρά την απουσία των τουριστών από την Βρετανία και τη Ρωσία, την δεύτερη και τέταρτη κατά σειρά, με βάση τις αφίξεις, πηγή επισκεπτών του νησιού. Όπως είπε ο κ. Πλιάκας, φέτος έχουμε 650 χιλιάδες λιγότερες αφίξεις από τους συγκεκριμένους προορισμούς, καθώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων, ταξίδεψαν προς την Κρήτη 65 χιλιάδες Βρετανοί, αντί των 445 χιλιάδων το 2019 και 23 χιλιάδες Ρώσοι αντί των 269 χιλιάδων που έφτασαν στο «Ν. Καζαντζάκης» πρόπερσι.

Το «χάσμα» καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση στις αφίξεις που καταγράφηκε από άλλους προορισμούς, όπως η Γερμανία, η Ουκρανία, η Ολλανδία, η Ελβετία κ.α.

Καλές είναι οι προοπτικές και για τους επόμενους μήνες, καθώς, αναμένεται να συνεχιστούν οι αφίξεις τουριστών, αν και με μικρότερη ένταση, όπως είναι αναμενόμενο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο έως και τον Νοέμβριο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Πλιάκας, η εξέλιξη της σεζόν θα εξαρτηθεί και από την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, κάτι που, πρόσθεσε, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι Κρητικοί και με την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό να προστατεύσουν τους ίδιους και το τουριστικό προϊόν, που, μαζί με τον αγροτικό τομέα, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Σημείωσε δε, ότι αυτή την εβδομάδα καταγράφεται κάμψη στις αφίξεις στο αεροδρόμιο, η οποία πιθανόν να συνδέεται με το «κοκκίνισμα» της Κρήτης στον επιδημιολογικό χάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος