Καταγγελίες για λεκτική παρενόχληση ανηλίκων κοριτσιών από καθηγητή φροντιστηρίου στην Σητεία

Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας, αυτή τη φορά από καθηγητή φροντιστηρίου στη Σητεία, έρχεται στο φως. Η καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα έγινε τέλη Μαίου από δεκαοκτάχρονη σήμερα κοπέλα.

Τα συμβάντα έλαβαν χώρα το διάστημα από 2018 έως 2019, όταν η ίδια ήταν μαθήτρια Λυκείου στη Σητεία και είχε ως ενισχυτική διδασκαλία έναν σαραντάχρονο σήμερα καθηγητή. Σύμφωνα με ότι κατήγγειλε η κοπέλα στην αστυνομία, ο καθηγητής το διάστημα από το 2018 έως και το 2019 ενώ η ίδια ήταν 14 ετών την παρενοχλούσε σεξουαλικά ζητώντας της την ώρα του μαθήματος να συνάψουν σχέση και να συνερευθούν. Οι παρενοχλήσεις σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας ήταν λεκτικές αλλά και με χειρονομίες χωρίς ωστόσο να προβεί ο καθηγητής σε κάποια άλλη πράξη.

Ο καθηγητής κατηγορείται για «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια», αφού η κοπέλα το πρώτο διάστημα της παρενόχλησης ήταν κάτω των 14 ετών. Ο φερόμενος ως δράστης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αμέσως μόλις έμαθε ότι υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος του, κατέθεσε υπόμνημα.

Στη δικογραφία συμπληρωματικά προστέθηκαν άλλες δυο καταθέσεις κοριτσιών που κάνουν λόγο για παρενόχληση από τον ίδιο καθηγητή στη Σητεια. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν ασκήσει τις ίδιες κατηγορίες που περιγράφονται στη δικογραφία ή θα ασκήσει πλημμεληματικές διώξεις.

Έχουν ήδη κατασχεθεί το τηλέφωνο και ηλεκτρονικός υπολογιστής του, προκειμένου να ελεγχθούν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Είναι στην διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα ανάλογα με την βαρύτητα των καταγγελιών αλλά και το όριο της ηλικίας το διάστημα που καταγγέλονται ότι τελέστηκαν οι πράξεις, να καλέσει τον καθηγητή προκειμένου να περάσει την πόρτα του ανακριτή ή να στείλει την υπόθεση στο ακροατήριο.

Επίσης, βαρύνουσα σημασία για την απόφαση αυτή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει αν ο φερόμενος ως δράστης είναι ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος τέλεσης της ίδιας πράξης. Μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να φύγει από την περιοχή, αναφέροντας ότι θέλει να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο τις κατηγορίες αυτές, αρνούμενος ότι τέλεσε τις πράξεις που αναφέρει η καταγγέλουσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος