Καταδίκη για τον «μαϊμού» ταγματάρχη

Ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 600 ευρώ, επέβαλε χθες το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 46χρονο ο οποίος προσποιούμενος πότε τον στρατιωτικό και πότε τον αστυνομικό και τον διοικητή της ΕΥΠ, αποσπούσε χρήματα από πολίτες υποσχόμενος εξυπηρετήσεις.

Τρία θύματα του 46χρονου, περιέγραψαν χθες στο δικαστήριο, πως κατάφερε να τους πείσει, ισχυριζόμενος ότι έχει τα “μέσα” και λογοδοτεί μόνον στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και στον αρχηγο ΓΕΣ, να του παραδώσουν συνολικά πάνω από 6.000 ευρώ.

“Μου συστήθηκε ως ταγματάρχης. Μου είπε ότι δεν δίνει εξηγήσεις στον εισαγγελέα αλλά μόνον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΣ. Μου είπε ότι είχε πολλούς γνωστούς στη ΔΕΗ και θα με βοηθούσε να αλλάξει το όνομα στο ρολόι του σπιτιού μου, που ήταν σε εκείνο του πατέρα μου. Συνολικά μου απέσπασε 1700 ευρώ, αφού μου υποσχέθηκε ακόμη, ότι θα φρόντιζε να αποκτήσω φτηνά αυτοκίνητο από τα κατασχεθέντα του ΟΔΔΥ. Είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη μου σε τέτοιο βαθμό, που του είχα δώσει την κάρτα ανάληψης χρημάτων και το pin. Το μόνο που θέλω είναι να αποκατασταθεί η βλάβη που μου προκάλεσε”, κατέθεσε ένα από τα θύματά του.

“Έναν ένστολο τον εμπιστεύεσαι”

“Τον γνώρισα σε ένα καφέ στο Ηράκλειο” υποστήριξε ένας επιχειρηματίας από τον Άγιο Νικόλαο. Μου είπε ότι είναι διοικητής της ΕΥΠ, ότι ανήκει στις Μυστικές Υπηρεσίες, αρχίσαμε να κάνουμε παρέα και όταν του είπα ότι ο γιος είχε πέσει θύμα απατεώνων στην Αθήνα, προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να ξεμπλέξει. Μου ζητούσε συνεχώς χρήματα, του έδωσα κι άλλα για ένα δίπλωμα και μία κλήση, τον δάνεισα και 400 ευρώ, την Μεγάλη Τρίτη για να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Συνολικά μου απέσπασε πάνω από 5.000 ευρώ. Τι να πω, όταν βλέπεις έναν ένστολο τον εμπιστεύεσαι”, κατέθεσε.

“Δεν είμαι Θεός”

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 46χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμιά σχέση με όσα του αποδίδονται. “Τί, Θεός είμαι να κάνω τέτοια πράγματα;” είπε και πρόσθεσε ότι εργάζεται σε υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης. “Όλοι τους είναι φίλοι, πίναμε έναν καφέ μαζί, αλλά δεν έχω πάρει χρήματα από αυτούς”, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες των θυμάτων και των συγγενών τους που βρίσκονταν στο ακροατήριο. Ενώ, για τις στολές παραλλαγής με διακριτικά του Ελληνικού στρατού, που βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο σπίτι του, ισχυρίστηκε ότι τα φορούσε σε αγροτικές εργασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος