ertnews.gr

Καταδικάστηκε για ψευδή καταμήνυση σε βάρος αστυνομικών

28/01 11:08
Καταδικάστηκε για ψευδή καταμήνυση σε βάρος αστυνομικών

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και ενός μήνα, επέβαλλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σε έναν 23χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για ψευδή καταμήνυση σε βάρος αστυνομικών.
Ο 23χρονος, πριν από 4 χρόνια κατήγγειλε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Ηρακλείου ότι έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του στην περιοχή των Δειλινών, βιαιοπράγησαν σε βάρος του, και τον χτύπησαν τόσο στην είσοδο της οικίας του όσο και κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια και απειλή ενώ ο ίδιος υπέβαλε έγκληση κατά των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του.
Όμως η δική του μήνυση τέθηκε στο αρχείο με βάση το πόρισμα του ιατροδικαστή που έκανε λόγο, όπως αναφέρεται, για «απλές εκδορές».
Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί σκοπίμως βιαιοπράγησαν σε βάρος του, επειδή λίγες μέρες νωρίτερα, είχε λεκτική αντιπαράθεση με έναν συνάδελφό τους.
Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι ενώ βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία τον είδαν μπροστά τους και επειδή είχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών, θέλησαν να τον ελέγξουν αλλά εκείνος αντιστάθηκε με σθένος και υπήρξε πάλη.
Η υπόθεση έφτασε χθες στη δικαστική αίθουσα, με τον 23χρονο ο οποίος έχει καταγωγή από την Αλβανία, να καταδικάζεται για τις πράξεις της ψευδούς καταμήνυσης κατά συρροή σε βάρος των αστυνομικών και της ψευδορκίας μάρτυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version