Καταδικάστηκαν οι αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι Ηρακλείου

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλλε χθες το βράδυ, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στους 11 αγρότες οι οποίοι κατηγορούνταν για τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 2016, στο λιμάνι του Ηρακλείου και ενώ ήταν σε εξέλιξη πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 9 αγρότες από την Ιεράπετρα Λασιθίου και τους δύο από Βιάννο και Ηράκλειο, για την πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού. Τους αθώωσε για τις κατηγορίες της διέγερσης του κοινού, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατακράτησης από κοινού.
Εκατοντάδες αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου, το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου, επιδιώκοντας να αποπλεύσει με ευπαθή προϊόντα το πλοίο της ΑΝΕΚ.
Στις καταθέσεις τους λιμενικοί του Ηρακλείου, περιέγραψαν πως κάποιος από τους αγρότες έσπασε με κόφτη το λουκέτο της εισόδου, αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν και είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς από φωτιά το εκδοτήριο εισιτηρίων της ΑΝΕΚ, και να τραυματιστεί ελαφρά ο λιμενάρχης Ηρακλείου, ο οποίος κατακρατήθηκε από τους εξαγριωμένους συγκεντρωμένους.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι υπήρχε οργή από την μεριά των αγροτών για την καταστροφή των προϊόντων τους, ωστόσο τα επεισόδια θα είχαν αποφευχθεί αν δεν υπήρχε πρόκληση από την πλευρά των ναυτεργατών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος