Ακόμη μια μεγάλη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε συνοδεία πλοίου του ΠΝ και σκάφους της Ακτοφυλακής νότια της Κρήτης. Πρόκειται για 72 άτομα που επέβαιναν σε μικρό ξύλινο σκάφος το οποίο έμεινε ακυβέρνητο περίπου 40 ν. μίλια ανοιχτά των Καλών Λιμένων. Οι επιβαίνοντες όπως έγινε γνωστό ζήτησαν βοήθεια από παραπλέοντα εμπορικά πλοία τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές.
Επί τόπου έσπευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία περιπολεί στην περιοχή και παρέλαβε τους μετανάστες ενώ ενημερώθηκε και το Λιμενικό Σώμα, άνδρες του οποίου ανέλαβαν την μεταφορά τους στην στεριά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται κυρίως για Αιγύπτιους και Σύρους που είχαν προορισμό την Ιταλία. Όλοι μεταφέρονται στον κτίριο του Συνδέσμου Λιμενεργατών στο Ηράκλειο όπου θα γίνει η ταυτοποίηση τους και θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο πριν προωθηθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.
Ας σημειωθεί πως σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, περισσότεροι από 200 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Κρήτη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος