ertnews.gr

Ηράκλειο: Τίμησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο απονέμοντάς του το “κλειδί” της πόλης

03/12 15:33
Ηράκλειο: Τίμησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο απονέμοντάς του το “κλειδί” της πόλης

Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή τίμησε σήμερα, Σάββατο, ο δήμος Ηρακλείου το μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης όπου γεννήθηκε.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρέλαβε το “κλειδί” της πόλης, μια τιμή που έχει αποδοθεί ελάχιστες φορές, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σε προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης και ο μεγάλος αντιστασιακός, φιλέλληνας και διεθνούς κύρους συγγραφέας Πάτρικ Λη Φέρμορ.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος από την πλευρά του, συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμο Ηρακλείου για την τιμή και ανέφερε μεταξύ άλλων: “Νιώθω Ηρακλειώτης και θεωρώ το Ηράκλειο πρωτεύουσα της Μεσογείου και όχι μόνο. Από παλιά και μέχρι σήμερα το Ηράκλειο μου συμπεριφέρθηκε άριστα και αυτό δεν το ξεχνώ”.Ηράκλειο: Τίμησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο απονέμοντάς του το “κλειδί” της πόλης
Στην τελετή παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και απλοί πολίτες του Ηρακλείου, ενώ προηγήθηκε και η προβολή βίντεο με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1939.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version