Ηράκλειο: Τίμησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο απονέμοντάς του το “κλειδί” της πόλης

Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή τίμησε σήμερα, Σάββατο, ο δήμος Ηρακλείου το μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης όπου γεννήθηκε.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρέλαβε το “κλειδί” της πόλης, μια τιμή που έχει αποδοθεί ελάχιστες φορές, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σε προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης και ο μεγάλος αντιστασιακός, φιλέλληνας και διεθνούς κύρους συγγραφέας Πάτρικ Λη Φέρμορ.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος από την πλευρά του, συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμο Ηρακλείου για την τιμή και ανέφερε μεταξύ άλλων: “Νιώθω Ηρακλειώτης και θεωρώ το Ηράκλειο πρωτεύουσα της Μεσογείου και όχι μόνο. Από παλιά και μέχρι σήμερα το Ηράκλειο μου συμπεριφέρθηκε άριστα και αυτό δεν το ξεχνώ”.Ηράκλειο: Τίμησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο απονέμοντάς του το “κλειδί” της πόλης
Ηράκλειο: Τίμησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο απονέμοντάς του το “κλειδί” της πόλης
Στην τελετή παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και απλοί πολίτες του Ηρακλείου, ενώ προηγήθηκε και η προβολή βίντεο με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1939.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος