Ηράκλειο: Τιμά και γιορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Μηνά

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία χιλιάδων πιστών γιορτάζει σήμερα το Ηράκλειο τον προστάτη του, πολιούχο, Άγιο Μηνά. Από το Μητροπολιτικό ναό της πόλης, που εγκαινιάστηκε στα 1895 και είναι ο μεγαλύτερος ναός σε όλη την Κρήτη, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η μεγάλη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Μηνά και των ιερών λειψάνων του στους κεντρικούς δρόμους του Μεγάλου Κάστρου.

Ο Άγιος Μηνάς έχει συνδεθεί με την προστασία του Ηρακλείου κατά το βομβαρδισμό της πόλης στις 23 Μαΐου 1941 κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, αφού δίπλα στο ναό είχε βρεθεί μια βόμβα που έριξαν οι Γερμανοί και που δεν εξερράγη ποτέ. Ο ναός του Αγίου Μηνά “πρωταγωνιστεί”, επίσης, σε όλο το έργο του μεγάλου στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη που γεννήθηκε λίγα μέτρα μακρύτερα. Ηράκλειο: Τιμά και γιορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Μηνά

Νωρίς το πρωί τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, ενώ τη λιτανεία συνόδευσε πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα για το Ηράκλειο, το Μεγάλο Κάστρο του Αγίου Μηνά, είναι τοπική αργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος