Ηράκλειο: Τα παιδιά των τεχνών βγήκαν στους δρόμους – Ζητούν υποδομές, καθηγητές και δικαιώματα

Με μουσική, χορό και δρώμενα, με τα δικά τους όπλα δηλαδή, κατέβηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου οι μαθητές του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού σχολείου για να διαμαρτυρηθούν για τις χρόνιες και μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τόσο ως προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και ως προς τις υποδομές.

Ηράκλειο: Τα παιδιά των τεχνών βγήκαν στους δρόμους – Ζητούν υποδομές, καθηγητές και δικαιώματα

Είναι η τρίτη ημέρα για το Μουσικό και η πέμπτη για το Καλλιτεχνικό σχολείο που τελούν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να βιώνουν κάθε μέρα την εκπαίδευση δύο ταχυτήτων. Λυόμενες αίθουσες που ήρθαν μεταχειρισμένες πριν από δέκα χρόνια και βάζουν νερό, ολοένα μειούμενη υλικοτεχνική υποδομή, αναμονή για μετεγκατάσταση που δεν γίνεται ποτέ, κενές θέσεις καθηγητών, ιδιαίτερα σε μαθήματα μουσικών οργάνων, ελλιπής θέρμανση, έλλειψη αιθουσών φυσικών επιστημών, και, κυρίως, η θεσμική αναγνώριση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών που δεν υπάρχει, είναι μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι μαθητές που επενδύουν στην τέχνη.

Ηράκλειο: Τα παιδιά των τεχνών βγήκαν στους δρόμους – Ζητούν υποδομές, καθηγητές και δικαιώματα

Για τους λόγους αυτούς, οι μαθητές βγήκαν στον δρόμο και με πανό, τραγούδια και δρώμενα, θέλησαν να κάνουν τη φωνή τους δυνατή. Εκτός των άλλων, τα δύο αυτά σχολεία βρίσκονται στα όρια των δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, με αποτέλεσμα συχνά να μετατίθενται οι ευθύνες από τον έναν δήμο στον άλλον.

Ηράκλειο: Τα παιδιά των τεχνών βγήκαν στους δρόμους – Ζητούν υποδομές, καθηγητές και δικαιώματα

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται τόσο οι γονείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος