Ηράκλειο: Συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών με τον Λ. Αυγενάκη για τα προβλήματα του κλάδου

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους, θα έχει αντιπροσωπεία αγροτοσυνδικαλιστών, η οποία συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια ανοικτής σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, η συνάντηση, εκτός απροόπτου, θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην “ατζέντα” τους θα έχουν την νέα ΚΑΠ, της οποίας το “πάγωμα” και την αναθεώρηση ζητούν, τον φάκελο για τις ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια και την αποζημίωσή των πληγέντων, τα “κόκκινα” δάνεια, το αίτημα να συνυπολογίζεται και η Κρήτη στις νησιωτικές περιοχές, τις ελληνοποιήσεις, έργα υποδομής κ.α.

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, τη δική τους ατζέντα θα συγκροτήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ιεράπετρας, Τυμπακίου, Σητείας και Χανίων, στη διάρκεια των οποίων τα μέλη τους θα αποφασίσουν και τον τρόπο διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων τους.

Παράλληλα, σήμερα στις 11 το πρωί, αγρότες που πρόσκεινται στην πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, θα συγκεντρωθούν στον κόμβο Πεζών. Εκεί, όπως έχουν ανακοινώσει θα προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς. Την κινητοποίηση οργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγροτών Τυμπακίου. Παράλληλα, ανάλογο μπλόκο έχει στηθεί και στα Μεγάλα Χωράφια από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος