Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα η αρνήτρια – φυσιοθεραπεύτρια – Ποιοί είναι οι “Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς”

Από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου οδηγήθηκε πριν από λίγο στο γραφείο του εισαγγελέα η 51 ετών αρνήτρια – φυσιοθεραπεύτρια που, αν και σε αναστολή εργασίας ως ανεμβολίαστη, συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά της, προκαλώντας “πονοκέφαλο” στις τοπικές Αρχές.

Χθες, μάλιστα, μαζί με τον σύζυγό της, “ταμπουρώθηκαν” στο φυσιοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ του δήμου Μινώα Πεδιάδας και παρά την, επί ένα τετράωρο, προσπάθεια αστυνομικών και δημοτικών παραγόντων να τους πείσουν να ανοίξουν, αυτοί παρέμεναν κλειδωμένοι στο εσωτερικό του. Χρειάστηκε οι αστυνομικοί να σπάσουν την πόρτα και να προχωρήσουν στην συνέχεια στη σύλληψή τους.

Το ζευγάρι αφού πέρασε τη νύχτα στο Α.Τ. Μινώα Πεδιάδος, σήμερα οδηγήθηκε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και στην συνέχεια ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής.
Η φυσιοθεραπεύτρια επικαλείται τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς». Μάλιστα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Μινώα Πεδιάδος Όλγα Δραμουντάνη, με δηλώσεις των Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών, που έχει στείλει στον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ζητά από τον καθένα να της καταβάλει «πρόστιμο» ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ. «Τις δηλώσεις αυτές τις υπογράφουν τρεισήμισι χιλιάδες άτομα, ενώ κοινοποιούνται και στον πρωθυπουργό» προσέθεσε η κ. Δραμουντάνη.
Η 51 ετών φυσιοθεραπεύτρια είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις αρνητών – Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών, που καταγράφονται καθημερινά σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, τράπεζες κ.α.

Ποιοι είναι οι «Αυτόχθονες»

Πίσω από τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» είναι σαφές ότι υπάρχει οργανωμένη ομάδα, η οποία, μάλιστα, στην ιστοσελίδα της παρέχει σειρά εγγράφων, διαφορετικών ανά περίπτωση, με την διευκρίνιση ότι τα κείμενα που επιδίδονται «τα οποία υπογράφουμε ομαδικά σε μια λίστα ονομάτων». Ενδεικτικά υπάρχουν δηλώσεις για την αναστολή εργασίας στο Δημόσιο, προς τους εισαγγελείς και προς διευθυντές και προϊσταμένους τραπεζών, κ.α. Προς τους τελευταίους, μάλιστα, η «ενημερωτική επιστολή – σύμβαση» ξεκινά ως εξής: «Κατ΄ εξουσιοδότηση περισσοτέρων των 1.000 Τοπικών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα σας γνωστοποιούμε την παρούσα επιστολή με την Σύμβαση που ακολουθεί. Η παρούσα επιστολή – Σύμβαση απευθύνεται σε όλους εσάς, που εν γνώσει ή εν αγνοία σας, είστε ως φυσικά πρόσωπα και άμεσα εμπλεκόμενοι, στην μεγαλύτερη απάτη που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα…»

Αντί αμοιβής

Όλα αυτά με το αζημίωτο καθώς, η διαδικασία όσο αβάσιμη και αστεία μπορεί να φαίνεται, έχει συγκεκριμένο κόστος. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα:
«Εξουσιοδοτούμε κάποιον να κάνει αυτός τις ενέργειες για λογαριασμό μας (συνήθως είναι το άτομο που συγκεντρώνει τα στοιχεία). Ενδεικτικό κόστος για κάθε άτομο αν συμμετέχει σε λίστα με πολλά άτομα είναι 20 ευρώ έκαστος για να καλυφθούν τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή προς 20+ κατευθύνσεις, των φωτοτυπιών, των μεταφράσεων για έντυπα που απευθύνονται εκτός Ελλάδος, όπως και για την πληρωμή των ανθρώπων που κάνουν τις γραφειοκρατικές εργασίες». Δίδονται, ωστόσο, οδηγίες για όσους θέλουν να καταθέσουν μόνοι τους τα έγγραφα: «Θα πρέπει να ανακαλέσετε όλους τους αντιπροσώπους σας Βουλευτές , Κυβέρνηση, Δικαστική Λειτουργία, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Περιφέρειες και όλους τους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας. Στην συνέχεια να ενημερώσετε τα Ηνωμένα Έθνη ,το ΝΑΤΟ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και όπου αλλού χρειάζεται. Επίσης θα αναλάβετε στο ολόκληρο το κόστος των επιδόσεων με δικαστικό επιμελητή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος