Ηράκλειο: Στο ΠΑΓΝΗ το πρώτο PET-CT σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα

Ξεκίνησε την Τρίτη 14/2 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου η λειτουργία του ψηφιακού PET-CT, του πρώτου σε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ήδη οι πρώτοι έξι ασθενείς υποβλήθηκαν  στην εξέταση, που συνεισφέρει σημαντικά στο σχεδιασμό της ογκολογικής θεραπείας, αλλά και σε άλλες ιατρικές εφαρμογές.

Ηράκλειο: Στο ΠΑΓΝΗ το πρώτο PET-CT σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα

«Με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, της ΥΠΕ, της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ, και φυσικά της διευθύντριας του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής καθηγήτριας, Σοφίας Κουκουράκη, με την εποπτεία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου από τα 5 που θα τοποθετηθούν σε Δημόσια Νοσοκομεία», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, που τονίζει: «Η συνεχής ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, για το όφελος εκατοντάδων ασθενών της Κρήτης, είναι μέλημα και πρωταρχικός στόχος όλων μας».

Το PET scan αποτελεί μια μέθοδο που συνδυάζει τον αξονικό τομογράφο και την ποζιτρονική τομογραφία και ανιχνεύει κάποιους τύπους καρκίνου ακόμη και σε πολύ πρώιμο στάδιο, ενώ είναι χρήσιμο και για άλλες ειδικότητες, όπως Νευρολογία, Αιματολογία, ΩΡΛ ακόμη και Καρδιολογία.

Μέχρι τώρα, οι ασθενείς από την Κρήτη έπρεπε να ταξιδεύουν στην Αθήνα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιήσουν μια εξέταση σε ΡΕΤ scan, σε  ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Πλέον οι Κρητικοί που έχουν ανάγκη την εξέταση αυτή θα μπορούν να την πραγματοποιούν στο ΠΑΓΝΗ χωρίς ταλαιπωρία και κόστος, αν και στην αρχή η λειτουργία του θα γίνει σταδιακά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος