Ηράκλειο: Σκόπευαν να διαφύγουν στο εξωτερικό αεροπορικώς, όμως συνελήφθησαν στο λιμάνι

Με τις κάρτες επιβίβασης, με τις οποίες ο ίδιος και άλλοι πέντε αλλοδαποί σκόπευαν να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου, πιάστηκε χθες το πρωί 46χρονος, την ώρα που έβγαινε από το πλοίο της γραμμής, από τους λιμενικούς.

Ακολούθησε η σύλληψη και των υπόλοιπων πέντε, ηλικίας 29, 41, 39, 36 και 22 ετών, με τις κατηγορίες της απείθειας, της ψευδούς κατάθεσης, της διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, της κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων άλλου ατόμου, σε συνδυασμό με αυτήν της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο, ο 46χρονος αρνήθηκε τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής

Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και προσπάθησε να διαφύγει. Όμως, ακινητοποιήθηκε και στην κατοχή του βρέθηκαν 6 κάρτες επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας, εκ των οποίων η μία ανέγραφε τα στοιχεία του και οι υπόλοιπες στοιχεία άλλων αλλοδαπών. Στις επανειλημμένες ερωτήσεις των λιμενικών ο 46χρονος φέρεται να έδωσε ψευδείς απαντήσεις. Ακολούθησε επιτυχής έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αλλοδαπών που είχαν συνταξιδέψει με τον 46χρονο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας με στοιχεία και φωτογραφίες
άλλων ατόμων που ταυτίζονται με αυτά των καρτών επιβίβασης, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του 46χρονου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το συλλεχθέν υλικό προκύπτει ότι ο 46χρονος είχε προβεί στις προπαρασκευαστικές ενέργειες της προμήθειας – χορήγησης εγγράφων και έκδοσης ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου οι αλλοδαποί να βγουν από τη χώρα, με τη συνοδεία του, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Συνολικά κατασχέθηκαν 3 διαβατήρια αλλοδαπής, 1ταξιδιωτικό έγγραφο, 2 άδειες διαμονής, 1 δελτίο ταυτότητας αλλοδαπής, 1 άδεια οδήγησης, 6 κάρτες επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας, 1 απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Παράλληλα, οι λιμενικοί προχώρησαν χθες το πρωί στη σύλληψη ενός ακόμη αλλοδαπού, ηλικίας 23 ετών, για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Κατά τον έλεγχο που έγινε από τους λιμενικούς μετά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής βρέθηκαν στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο, κάρτα επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας, με τα στοιχεία που αναφέρονταν στο διαβατήριο και απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, με τα ίδια στοιχεία.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος