Ηράκλειο: Σκληρή μάχη με τη φωτιά στο Μελιδοχώρι – Σηκώθηκαν 11 εναέρια μέσα για την κατάσβεση

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από το μεσημέρι της Τετάρτης στη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Μελιδοχώρι του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Ηράκλειο και τώρα επεκτείνεται προς το χωριό Λαράνι, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση. Το μέτωπο φθάνει τα 4 χιλιόμετρα.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αυξηθεί σε 85 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων της 3ης και της 19ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 19 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ τώρα από αέρος επιχειρούν 7 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Πέντε λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα, εστάλη ένα ακόμα μήνυμα από το 112 που καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στο Μελιδοχώρι και στο Βοριά Ηρακλείου να απομακρυνθούν προληπτικά προς το Χαράκι και τα Δαμάνια, αλλά και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διεύθυνση εξαιτίας του ανάγλυφου της περιοχής και αυτό δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος