Ηράκλειο: Σφοδρή αντίδραση Αρναουτάκη για την έξωση δομών από την πρώην αμερικανική βάση Γουρνών

Την ανάκληση του παραχωρητηρίου που είχε κάνει το Ελληνικό Δημόσιο στους φορείς της Κρήτης, δηλαδή του οικοπέδου 51 στρεμμάτων στην πρώην Αμερικανική Βάση των Γουρνών, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.
Στο έγγραφό της που κοινοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια αλλά και στον Δήμο Χερσονήσου, ζητείται η εντός 20 ημερών παράδοση του κτιρίου και η άμεση απομάκρυνση όλων των δομών, υπηρεσιών και δράσεων που εδώ και 23 χρόνια λειτουργούσαν στον χώρο, όπως είναι το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης αλλά και το Πλανητάριο, προκειμένου να γίνει η παράδοση του οικοπέδου στο ελληνικό δημόσιο.
Για προσβλητική απόφαση κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που σε δηλώσεις του σημειώνει πως επιχειρείται ξεπούλημα της συγκεκριμένης έκτασης, την ώρα που ετοιμαζόταν εκ νέου η αναζήτηση ευρωπαϊκών πόρων για δράσεις που ήδη γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο και για τον οποίο δαπανήθηκαν περισσότερα από 20.000.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια από την περιφέρεια. Η έκταση αυτή, σύμφωνα με τον Σταύρο Αρναουτάκη, δεν έχει να κάνει με την αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης 345 στρεμμάτων που βρίσκονται μέσα στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος