Ηράκλειο: σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και καρκίνος – Μαθητές στην προεφηβεία μαθαίνουν για τον HPV

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, για τον καρκίνο που προέρχεται από τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, γνωστό ως HPV.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το σύλλογο στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο “Ευ ζω με τον καρκίνο” και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου, με καλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες που μελετούν και διαμορφώνουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών που βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας αλλά και μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Ο τίτλος της ημερίδας περιγράφει και το στόχο της: “Ενημερωμένοι γονείς – Θωρακισμένα παιδιά – Υγιείς ενήλικες”. Πόσοι γνωρίζουν άραγε ότι το εμβόλιο για τον HPV δεν αφορά μόνο τα κορίτσια και πλέον εμβολιάζονται από τα 9 τους χρόνια και τα αγόρια;

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο κ. Θωμάς Βρεκούσης, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η κ. Μαργαρίτα Γεμούκη, εκπαιδευτικός, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Σεξουαλική Εκπαίδευσης και μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Σεξουαλικής Υγείας, ενώ την ημερίδα θα συντονίσει ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Θεοχάρης Κωνσταντινίδης.

Το ραντεβού για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς δίνεται στις 17.30 το απόγευμα στην αίθουσα Καστελάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος