Ηράκλειο: Σαρωτικοί έλεγχοι και προειδοποιήσεις για την τήρηση των μέτρων για την πανδημία

Σαρωτικοί έλεγχοι σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική και τη Δημοτική Αστυνομία.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, από μικτά κλιμάκια, με την παρουσία και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Ακολούθησε δεύτερος κύκλος ελέγχων χθες, Σάββατο 10 Ιουλίου, από τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός, ελέγχθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία των Λιονταριών και ο πεζόδρομος της Καγιαμπή.

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, οι έλεγχοι είχαν προειδοποιητικό χαρακτήρα, έγιναν παρατηρήσεις και συστάσεις χωρίς αυτή τη φορά να βεβαιωθούν οι παραβάσεις, οι οποίες διαπιστώθηκαν, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα, λόγω της πολύμηνης καραντίνας, που προηγήθηκε. Τα κλιμάκια ελέγχου θα προχωρήσουν σε επανέλεγχο το αμέσως επόμενο διάστημα και οι επιχειρηματίες θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, καθώς, όπως διαμηνύει ο κ. Παττακός, η οικονομική δυστοκία εξαιτίας της πανδημίας δε μπορεί να είναι μόνιμη αιτιολογία για μη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος