Ηράκλειο: “Ζεσταίνεται” η αγορά πετρελαίου και ξύλων ενόψει της κακοκαιρίας

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι έμποροι καυσίμων και καυσόξυλων στο Ηράκλειο προκειμένου να προλάβουν τις παραγγελίες των πολιτών που προετοιμάζονται για την κακοκαιρία “Ελπίς”. Οι παραγγελίες πια δεν μπορούν να παραδοθούν αυθημερόν, είτε αυτές αφορούν στο πετρέλαιο είτε σε καυσόξυλα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος των πρατηριούχων του νομού, Λυκούργος Σαμόλης, είπε ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, γι’αυτό και δεν μπορεί να γίνει αυθημερόν η εξυπηρέτηση του κόσμου. Η τιμή του πετρελαίου, τώρα, έχει πάρει την ανιούσα και έχει φτάσει στο 1,22- 1,23 για τη πόλη του Ηρακλείου, ενώ στην ενδοχώρα πωλείται ως 3 λεπτά ακριβότερα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις πωλήσεις καυσόξυλων, που πωλούνται 90 ευρώ το κυβικό αν προορίζονται για το τζάκι και 100 ευρώ για τη σόμπα. “Πέρυσι περάσαμε μια δραματική χρονιά”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο έμπορος Δημήτρης Δαφέρμος, “καθώς το πετρέλαιο είχε χαμηλή τιμή και ο κόσμος το προτιμούσε”, ωστόσο σήμερα η ζήτηση έχει ανέβει και οι παραγγελίες έρχονται σωρηδόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος