Ηράκλειο: “Πράσινο φως” για τα καταδυτικά πάρκα σε Μονοναύτη και Σταλίδα

“Σάρκα και οστά” παίρνει η δημιουργία των δύο καταδυτικών πάρκων που έχει προτείνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο δήμο Μαλεβιζίου και στο δήμο Χερσονήσου, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στο νησί και αναβαθμίζοντας τις τουριστικές υπηρεσίες του νομού.

Η πρόταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας κατέκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Το έργο αφορά στην κατασκευή δυο Υποθαλάσσιων Πάρκων Αναψυχής με τεχνητούς ύφαλους, ενός, στην περιοχή Μονοναύτη βόρεια του οικισμού της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου, έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και ενός στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου, έκτασης περίπου 22,5 στρεμμάτων.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, από τα οποία η δημόσια συγχρηματοδότηση φτάνει το 50%. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση τεχνολογίας που έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει το ΕΛΚΕΘΕ για την κατασκευή των Υποθαλάσσιων Πάρκων, καθώς και την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού (ναύδετα, σημαδούρες κλπ) που απαιτείται για τη λειτουργία των πάρκων και την υλοποίηση παράλληλων δράσεων.

Η πρωτοβουλία, μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί στο σύνολό της από πόρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων και παρεμβάσεων για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.

Η πρόταση, η οποία απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία, κατατέθηκε από την εταιρεία Καταδυτικά Πάρκα Κρήτης ΑΜΚΕ του Επιμελητήριου Ηρακλείου στο Μέτρο 8.3.3: Άρ. 63 του Καν. 508/2014 ‘Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης’), της Προτεραιότητας 4 – «Αύξηση της Απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής », του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος