Ηράκλειο: “Έσβησε” ζευγάρι υπερηλίκων από ένα μαγκάλι

Ο τραγικός χαμός ενός υπερήλικου ζευγαριού αποκαλύφθηκε Χριστουγεννιάτικα στα Βορίζια του δήμου Φαιστού. Η νεκροψία νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου των άτυχων ηλικιωμένων. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν τους αστυνομικούς να εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο να “έσβησε” πρώτα ο 95χρονος από αναθυμιάσεις από κάρβουνα και αργότερα να “έφυγε” η επίσης υπερήλικη κατάκοιτη σύζυγός του πιθανόν από το κρύο.

Ηράκλειο: “Έσβησε” ζευγάρι υπερηλίκων από ένα μαγκάλιΚαι οι δύο βρέθηκαν νεκροί, ανήμερα των Χριστουγέννων, πεσμένοι στο πάτωμα, σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Μια γειτόνισσα που τους επισκέφτηκε για να τους πάει φαγητό ανησύχησε όταν δεν της απαντούσαν και ειδοποίησε τα εγγόνια τους, που έσπευσαν στο σπίτι, έσπασαν την πόρτα και βρήκαν νεκρό το ζευγάρι των υπερηλίκων.

Ηράκλειο: “Έσβησε” ζευγάρι υπερηλίκων από ένα μαγκάλιΟι αστυνομικοί και οι ιατροδικαστής που πήγαν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού το πρωί βρήκαν τον παππού πεσμένο στο πάτωμα και την γιαγιά, που ήταν ανήμπορη και κλινήρης, στο διπλανό δωμάτιο, επίσης πεσμένη στο πάτωμα και τυλιγμένη με τις κουβέρτες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν φαίνεται ο θάνατος του ζευγαριού να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, στον χώρο που κειτόταν νεκρός ο 95χρονος βρέθηκε λιωμένος ένας πλαστικός κουβάς με στάχτη και κάρβουνα. Από τους αστυνομικούς εξετάζεται το ενδεχόμενο ο υπερήλικος άνδρας να καθάρισε την ξυλόσομπα, να έβαλε τα κάρβουνα στον κουβά, και αυτός να λειτούργησε σαν μαγκάλι, εκλύοντας μονοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριάζοντας τον 95χρονο. Με βάση το σενάριο αυτό, που εξετάζεται από την αστυνομία, φαίνεται να ακολούθησε πιθανόν από το κρύο ο θάνατος της γυναίκας, η οποία εικάζεται ότι επιχείρησε να κατέβει από το κρεβάτι και έπεσε.

Από την μακροσκοπική εξέταση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται το ζευγάρι να ήταν νεκρό εδώ και τουλάχιστον δύο ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος