Παγκρήτιο συλλαλητήριο στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού, πρωτοβάθμια σωματεία και μαζικοί φορείς του νησιού με αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στη Γάζα.
Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο προς την βάση του ΝΑΤΟ.
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο, σε συλλόγους και φορείς να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να σταματήσει η εμπλοκή «της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι η Σούδα ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων».
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση:
- Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
- Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
- Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
- Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
- Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος!!
Η μεταφορά των διαδηλωτών από το Ηράκλειο θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία, με τιμή εισιτηρίου 10€/άτομο, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί από το Άγαλμα Βενιζέλου.
Αντίστοιχα, από το Λασίθι, σύμφωνα με την τοπική Επιτροπή Ειρήνης, τα σημεία και οι ώρες προσυγκέντρωσης έχουν ως εξής: Σητεία: 6:45πμ στα Πλατανάρια, Παχειά Άμμος: 7:30 πμ και Άγιος Νικόλαος: 8:00πμ στη μαρίνα.
Την παγκρήτια κινητοποίηση στηρίζουν δεκάδες φορείς και σύλλογοι. Ανάμεσά τους και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου που, παράλληλα, καλεί Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς, μικρούς και μεγάλους μαθητές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό με μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, ένα γράμμα στους υπευθύνους «μέχρι να τερματιστεί η σφαγή».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος