Ηράκλειο: Νοσηλεύεται με θρόμβωση 47χρονη με ιστορικό – Ερευνάται αν σχετίζεται με το εμβόλιο

Τρίτο περιστατικό ασθενούς που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από τον εμβολιασμό της με την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca εξετάζουν οι γιατροί.

Η 47χρονη γυναίκα από περιοχή της Π.Ε. Ηρακλείου εμβολιάστηκε στις 3 Μαΐου και στις 12 εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί θρόμβωση στην καρωτίδα, η οποία αντιμετωπίστηκε με θρομβόλυση. Ακολούθως διακομίσθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η γυναίκα έχει δεξιά ημιπάρεση και αφασία έκφρασης. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Χαλκιαδάκης, η 47χρονη έχει ιστορικό δυσλιπιδαιμίας και μέχρι στιγμής για την περίπτωσή της δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζεται με το εμβόλιο. Ωστόσο, όπως είπε, ήδη γίνονται ειδικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πιθανή συσχέτιση, ενώ σήμερα ενημερώθηκε και ο ΕΟΦ.

Σημειώνεται ότι στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ένας 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος μετά από τον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση του Astra Zeneca, υπέστη διπλή θρόμβωση στην αριστερή μηριαία αρτηρία και στην καρωτίδα, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο. Επίσης, στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, η οποία μετά την πρώτη δόση του Astra Zeneca παρουσίασε διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος. Και τα δύο αυτά περιστατικά εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν οφείλονται στο εμβόλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος