Ηράκλειο: Νεκρό νεογνό μόλις λίγων ωρών

Ένα νεογνό λίγων ωρών έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο, μόλις είχε φτάσει με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου γεννήθηκε, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου με καισαρική στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ωστόσο γεννήθηκε άσφυγμο. Οι γιατροί ακολούθησαν τα πρωτόκολλα ανάνηψης για να το επαναφέρουν και λίγη ώρα μετά το κοριτσάκι ανέκτησε καρδιακή λειτουργία. Στη συνέχεια διακομίστηκε διασωληνωμένο, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τη ζωή του, αφού άφησε την τελευταία του πνοή μόλις έφτασε στο νοσοκομείο.

Τα αίτια του θανάτου του νεογέννητου βρέφους αναμένεται να αποσαφηνίσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί, η οποία παραγγέλθηκε μετά από την αναφορά του περιστατικού που έκανε στην αστυνομία ο συντετριμμένος πατέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι γονείς δεν προτίθενται να υποβάλουν μήνυση εναντίον των γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ ούτε η διοίκηση έχει κινήσει διαδικασίες διερεύνησης τυχόν ιατρικών λαθών, καθώς το νεογνό γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, χωρίς να εγείρονται υπόνοιες για ανθρώπινο λάθος.

Το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν το πρώτο παιδί που έφεραν στον κόσμο οι γονείς του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος