Ηράκλειο: Μητέρα 4 παιδιών πέρασε στην πρώτη της επιλογή

Ένα όνειρο που δεν το είχε φανταστεί υλοποίησε μια πολύτεκνη μητέρα από το Ηράκλειο που κατάφερε να περάσει στη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στη σχολή που ήταν η πρώτη της επιλογή.

Η 45χρονη Μαρία Ξυπάκη- Σαρούκου από το Ηράκλειο φοίτησε στο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο με σκοπό να πάρει ένα δεύτερο απολυτήριο λυκείου.

Όταν είχε τελειώσει στα 18 της το τεχνικό επαγγελματικό λύκειο και πέρασε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, είχε ήδη γνωρίσει τον μετέπειτα σύζυγό της και αποφάσισε να δημιουργήσει μαζί του οικογένεια. Έτσι άφησε στην άκρη τα σχέδια για σπουδές αλλά… προσωρινά.

Σήμερα έχει 4 παιδιά, 21,23,24 και 25 χρονών. “Τώρα πια είχα τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμουν”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, “για να ξαναπιάσω τις σπουδές μου στο σχολείο. Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες και να περάσω στο πανεπιστήμιο, όμως οι καθηγητές μου επέμεναν ότι έπρεπε να προσπαθήσω και κάπως έτσι τα κατάφερα!” Τα παιδιά της, άλλωστε, έχουν τραβήξει το δρόμο τους, ακολουθούν τις σπουδές τους και τις δουλειές τους.

Η Μαρία Ξυπάκη- Σαρούκου αποτέλεσε παράδειγμα και για τον σύζυγό της , ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει και ο ίδιος τις σπουδές του στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, όπου θα φοιτήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά. Αποτελεί παράδειγμα όμως και για τον καθένα που θέλει να κυνηγήσει τα όνειρά του ανεξαρτήτως χρόνου και ηλικίας.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η 45χρονη γυναίκα έγραψε με υπερηφάνεια:

Πόσο δύσκολο θεέ μου ήταν , να ξυπνώ νωρίς το πρωί για να πηγαίνω στη δουλειά, να σχολώ και στη συνέχεια να κάνω μάθημα ως τις 11 το βράδυ . Αρχές του έτους λύγισα και λέω: “Τέλος ως εδώ ήταν, δεν αντέχω άλλο”, μα μια φωνή μέσα μου φώναζε, τώρα Μαρία, λίγο έμεινε ακόμα, θα τα καταφέρεις, μπορείς! Σήκωσα κεφάλι, μάζεψα τις δυνάμεις μου και συνέχισα.

Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες, ήθελα απλά να πάρω ένα δεύτερο πτυχίο, αλλά το πείσμα και η επιμονή των εξαίρετων  καθηγητών μου με οδήγησαν να κάνω το βήμα αυτό. Τους ευχαριστώ θερμά !!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και στην οικογένεια μου ,στον άντρα μου, στα  παιδιά μου, στους ήρωες μου, που ανέχτηκαν τα νεύρα μου , τις φωνές μου !!! Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ε ναι λοιπόν τα κατάφερα !  Μη έχοντας διδαχθεί  τα 2 από τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα , με μηδέν χρηματικό κόστος κατάφερα και συγκέντρωσα σχεδόν 14.000 μόρια και πέρασα στην 1η μου επιλογή, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ  τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ηράκλειο.

Θέλει πίστη σε ό,τι κάνεις !

Πίστεψε στον εαυτό σου και  τότε θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου και να κατακτήσεις τα όνειρά σου !

Να ξέρετε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες πάντα ανταμείβονται!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος