Ηράκλειο: Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Τη λήψη μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους ζητούν οι εκπαιδευτικοί τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου. Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ηράκλειο: Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ζητούν οι εκπαιδευτικοίΣτην προετοιμασία που έχει γίνει ενόψει του επικείμενου ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκοπόλουλος», Γιώργος Μακράκης. Όπως είπε, αναφορικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό, φέτος η κατάσταση είναι πολύ καλή, καθώς ήταν καθοριστικής σημασίας οι μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών, από τους οποίους 770 αφορούσαν το νομό Ηρακλείου. Τα εναπομείναναντα εκπαιδευτικά κενά στο Ηράκλειο είναι περιορισμένα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, 200, τα οποία κατά κύριο λόγο αφορούν την παράλληλη στήριξη.

Σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένουν οι ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας, που είναι κρίσιμης σημασίας σε περίοδο πανδημίας. Όπως ανέφερε, παρά τις ενέργειες των δήμων για αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων, αλλά και των καθαριστριών και του ωραρίου τους ακόμα και με δική τους δαπάνη, τα κενά παραμένουν, κυρίως στο αστικό ιστό του Ηρακλείου, και προβληματίζουν τους διευθυντές των σχολείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επαρκεί το προσωπικό, αλλά ούτε και το “κουτσουρεμένο” ωράριο των καθαριστριών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά την λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα, αν και τα ποσοστά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών είναι πολύ υψηλά, και τοπικά ξεπερνούν το 85%, ο κ. Μακράκης τονίζει ότι η συμπεριφορά του ιού καθιστά αναγκαία τη δωρεάν διάθεση διαγνωστικών τεστ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όχι μόνο στους μαθητές, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και μη. Προς την κατεύθυνση του περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού, δάσκαλοι και καθηγητές επαναφέρουν και το αίτημα για αραίωση των μαθητών ανά τμήμα.

Όλα τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι, θα τεθούν σήμερα (8/9/2021) στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που οργανώνουν στις 2 η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και “Φαιστός”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος