Φωτιά ξέσπασε στις 9.50 το πρωί της Δευτέρας στον Προφήτη Ηλία, στο Ηράκλειο. Οι πολίτες έλαβαν μήνυμα από το 112 στις 10.20, προκειμένου να απομακρυνθούν από τη συγκεκριμένη περιοχή και καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Η φωτιά οριοθετήθηκε, υπάρχουν όμως διάσπαρτες μικρές εστίες και τα εναέρια μέσα κάνουν αγώνα δρόμου για να τις σβήσουν, πριν απειλήσουν τα σπίτια του οικισμού. Εξήντα πυροσβέστες με 20 οχήματα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.30. Η φωτιά καίει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και απειλεί καλλιεργημένες εκτάσεις με ελαιόδεντρα και αμπελώνες. Στην περιοχή επιχειρούν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα από τη βάση του Ηρακλείου, ενώ οι δυνάμεις στο έδαφος ενισχύθηκαν.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θράψανο Ηρακλείου Κρήτης. Επιχειρούν 35 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2024
Ταυτόχρονα ξέσπασε μία ακόμα φωτιά στο χωριό Θραψανός του δήμου Μίνωα – Πεδιάδος. Ξεκίνησε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ. Επενέβη ελικόπτερο και οχήματα της πυροσβεστικής και υδροφόρα του δήμου και η φωτιά οριοθετήθηκε σχετικά νωρίς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος