Ηράκλειο: Μεγάλη διασπορά κορονοϊού “κλείνει” την Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

“Συναγερμός” έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, λόγω της μεγάλης διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται μεταξύ ασθενών και προσωπικού, η οποία οδήγησε στην απόφαση να σταματήσουν οι εισαγωγές νέων ασθενών για 15 ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Η απόφαση ελήφθη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, την περασμένη Παρασκευή, καθώς, άγνωστο πώς, υπήρξε διασπορά του κορονοϊού, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν 14 ασθενείς, αλλά και εργαζόμενοι. Ο αριθμός των τελευταίων μεταβάλλεται, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, χθες ήταν 5. Όπως δήλωσε, οι εργαζόμενοι, ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, τίθενται σε καραντίνα. Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, όπως ανέφερε, η Επιτροπή Λοιμώξεων έχει ήδη επισκεφθεί την κλινική και, καθώς κρίθηκε ότι κανένας από τους ψυχιατρικούς ασθενείς δεν χρήζει ιδιαίτερης νοσηλείας για τον κορονοϊό, αποφάσισε να παραμείνουν όλοι σε θαλάμους απομονωμένους από την υπόλοιπη κλινική, υπό την εποπτεία των ψυχιάτρων. Λόγω δε της ιδιαιτερότητας της κλινικής, αποφασίστηκε πως, για να ελεγχθεί η διασπορά, θα πρέπει η κλινική να μη δέχεται νέους ασθενείς για 15 ημέρες.

Στις επιπτώσεις που έχει το πέμπτο κύμα της πανδημίας στο ΠΑΓΝΗ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του νοσοκομείου. “Η ιστορία επαναλαμβάνεται στο νοσοκομείο μας και στο πέμπτο κύμα πανδημίας, με τις κλινικές να ξεχειλίζουν από ασθενείς, τη διασπορά του κορονοϊού στους νοσηλευόμενους ασθενείς και στους εργαζόμενους να είναι τεράστια και τις ελλείψεις προσωπικού -που έχει γίνει ακόμη πιο φανερή με τις καλοκαιρινές άδειες (για όσους κατάφεραν να πάρουν)- να έχουν χτυπήσει κόκκινο” επισημαίνεται μεταξύ άλλων. Και σημειώνεται: “Όσο αυξάνονται οι νοσηλείες κρουσμάτων, τόσο περισσότεροι απλοί θάλαμοι της Παθολογικής μετατρέπονται σε COVID, με αποτέλεσμα τα δωμάτια όπου νοσηλεύονται covid περιστατικά στην εν λόγω κλινική να χωρίζονται από τα non-covid δωμάτια με ένα… παραβάν, ενώ όλη η κλινική καλύπτεται με έναν μόνο βοηθό νοσηλευτή! Λόγω της μετατροπής κλινών της Παθολογικής σε COVID, ολοένα περισσότεροι non-COVID παθολογικοί ασθενείς της νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές. Στην χειρουργική κλινική νοσηλεύονται ταυτόχρονα χειρουργημένοι ασθενείς με παθολογικά περιστατικά (αρκετά από τα οποία εκδηλώνουν λοιμώξεις) με κοινό νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια και στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, η οποία παραμένει σε σύμπτυξη με την Παιδοχειρουργική!
Στην νεφρολογική κλινική, ασθενείς περιτοναϊκής κάθαρσης νοσηλεύονται μαζί με μεταμοσχευμένους. Άλλωστε είναι γνωστή η συστηματική υποβάθμιση και ο περιορισμός των κλινών της νεφρολογικής κλινικής, με σκοπό την ενίσχυση των ιδιωτικών κέντρων αιμοκάθαρσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος