Οι 121 από τους 231 παράτυπους μετανάστες που παρέμεναν φρουρούμενοι στον παλαιό εμπορευματικό Σταθμό του λιμένα του Ηρακλείου, αναχώρησαν συνοδεία προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, το απόγευμα της Τετάρτης, για Πειραιά.
Η επιβίβαση τους έγινε συντεταγμένα σε πλοίο της γραμμής, σε χώρο που είχε προετοιμάσει το πλήρωμα στο υψηλότερο κατάστρωμα στον πρώην χώρο ψυχαγωγίας, όπου μπορούν να ταξιδέψουν με ανθρώπινες συνθήκες. Όλοι είχαν εφοδιαστεί με τρόφιμα και νερό για το ταξίδι.
Πρόκειται για Σουδανούς στο σύνολο τους, από τους οποίους 120 είναι άνδρες και μία γυναίκα, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και χρειάστηκε στην διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής της στο Ηράκλειο, να μεταφερθεί τρεις φορές στην γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου για εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ομάδα έχει προορισμό το ΚΥΤ Μαλακάσας.
Στον πρώην εμπορευματικό Σταθμό παραμένουν 110 μετανάστες οι οποίοι θα αναχωρήσουν την Παρασκευή, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου των 170 μεταναστών που βρίσκονται στο κτίριο της παλαιάς Ένωσης Παραγωγών Κίτρου στο Ρέθυμνο.
Μέχρι το Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσουν και οι τελευταίοι από τους 325 που παραμένουν στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς στα Χανιά, από το λιμάνι της Σούδας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος