Ηράκλειο: Με κορυφαίους αθλητές γιορτάζεται αύριο η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

Σπουδαίοι Ολυμπιονίκες που έχουν σηκώσει την Ελλάδα ψηλά σε Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά και σημαντικοί αθλητές από το Ηράκλειο, που είτε συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, είτε σημείωσαν μεγάλες επιδόσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, αύριο Παρασκευή μετά τις 7μμ στο Στάδιο Ελευθερίας.

Ηράκλειο: Με κορυφαίους αθλητές γιορτάζεται αύριο η Παγκόσμια Ολυμπιακή ΗμέραΣτην εκδήλωση, θα βρίσκονται οι Ολυμπιονίκες Ολγα Βασδέκη, Τασούλα Κελεσίδου, Νίκη Μπακογιάννη, και ο Νίκος Κακλαμανάκης, που διαμένει στο Ηράκλειο.

Ακόμη έχουν προσκληθεί οι Παραολυμπιονίκες Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιώργος Καπελάκης, αλλά και οι Στέλλα Πιλάτου, Θωμάς Σμπώκος, Ειρήνη Βασιλείου, Αργυρώ Στρατάκη, Σίλια Χιώτη, Κρίστυ Γιαλαμά.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μικρούς αθλητές από το Ηράκλειο οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά Αθλήματα, αλλά και να συζητήσουν με τους κορυφαίους αθλητές για τις εμπειρίες τους από τους μεγάλους αγώνες που συμμετείχαν.

Στην εκδήλωση, θα γίνουν βραβεύσεις κορυφαίων αθλητών, ενώ θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα στους μικρούς αθλητές, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, θα παρακολουθήσουν παιδιά απο:

-Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης,

– Τον Παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα»

-Το Παιδικό χωριό SOS Κρήτης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό των δράσεων που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικά κέντρα όλης της χώρας.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Κρήτη, αποφασίστηκε η εκδήλωση να ξεκινήσει στις 7μμ και να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 9μμ με την προβολή ενός VIDEO πάνω στα τείχη με μεγάλες στιγμές και επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού.

Παράλληλα, θα προβληθεί και ένα VIDEO με τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ (Στάδιο Ελευθερίας, κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο Λίντο), με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έχει βάλει την σφραγίδα του, στην αναβάθμιση του σταδίου Ελευθερίας, αλλά και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ. Εχουν προσκληθεί ακόμη αθλητικοί φορείς της περιοχής αλλά και σύλλογοι που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γιαλυτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος