Ηράκλειο: Με καθαρό νερό από τον Αλμυρό θα ξεδιψάσει το Μαλεβίζι

Με καθαρό πόσιμο νερό από τον Αλμυρό ποταμό θα ξεδιψάσουν σύντομα περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου, καθώς μετά από προσπάθειες πολλών μηνών αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά το έργο της αφαλάτωσης.

Για ιστορικής σημασίας απόφαση κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, καθώς δίνεται πλέον η δυνατότητα άντλησης νερού από την πηγή του Αλμυρού. Στόχος, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, είναι να προστεθούν στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου 3.000 κυβικά νερό, ώστε οι προερχόμενες από την αφαλάτωση ποσότητες νερού να φτάσουν τα 5.000 κυβικά. Έτσι, με καθαρό πόσιμο νερό από τον Αλμυρό θα υδροδοτηθούν αστικές περιοχές όπως η Αγία Μαρίνα – Τσαλικάκι, αλλά και το Γάζι.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτό που μένει τώρα είναι να κατασκευαστούν τα δίκτυα σύνδεσης με τη Μονάδα Αφαλάτωσης. Έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023, οπότε και θα τρέξει καθαρό αφαλατωμένο νερό από την πηγή του Αλμυρού στις βρύσες των κατοίκων των υδροδοτούμενων περιοχών. Επόμενος στόχος, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι η σύνδεση με το φράγμα Αποσελέμη, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αμφίδρομης ροής νερού για την κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών.

Τη θετική εξέλιξη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου έκανε γνωστή με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Μαλεβιζίου. Όπως ανέφερε: “Μπορούμε, επιτέλους, να αντλήσουμε νερό από την πηγή. Η προσφυγή μας στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης μας δικαίωσε. Η αξιοποίηση του Αλμυρού με όρους σεβασμού στο περιβάλλον, ένα διαχρονικό αίτημα των διοικήσεων της ΔΕΥΑΜ, δεν αποτελεί μόνο κοινωφελές έργο, αλλά πραγματική ανάσα για την καθημερινότητα των οικισμών μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Maria Kozyraki και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ξυλούρης Νίκος για τη στήριξή τους, τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΜ, τις προηγούμενες δημοτικές αρχες που πίστεψαν στο έργο διαχρονικά, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και Βαμβουκας Γιάννης, καθώς και το Διευθυντή Γιώργο Κουγιουμουτζάκη για την επίμονη προσπάθεια. Επόμενος στόχος η σύνδεση με το Φράγμα Αποσελέμη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος