Ηράκλειο: Μαθητές λυκείου έφτιαξαν εφαρμογή ειδοποίησης κινδύνου με “κουμπί πανικού” (video)

Μια εφαρμογή για… ώρα ανάγκης δημιούργησαν οι μαθητές του 8ου Λυκείου Ηρακλείου που συμμετείχαν στο 10ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας. Η εφαρμογή προορίζεται για κινητά τηλέφωνο με λειτουργικό Android και ονομάζεται ASOS, δηλαδή All-in-one Services Outdoor Suite.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια σουίτα εφαρμογών για συσκευές Android, που αποτελούν τον… Άσο στο μανίκι κάποιου που βρίσκεται σε κίνδυνο και όχι μόνο, σε εξωτερικό κυρίως αλλά και εσωτερικό χώρο. Με την εκτέλεσή της, ο χρήστης καλείται, με εύκολο και γρήγορο τρόπο, να επιλέξει ανάμεσα στη χρήση του Φακού (Torch) της συσκευής ή μιας πυξίδας (Compass) που του δείχνει το Μαγνητικό Βορρά ή μιας εφαρμογής, που του προβάλλει το ακριβές στίγμα του και πού ακριβώς βρίσκεται αυτό πάνω στο χάρτη (GPS INFO), και τέλος, ενός κουμπιού πανικού (Panic Button), το οποίο αναλαμβάνει να αποστείλει σύντομο μήνυμα κινδύνου με τα στοιχεία του στίγματος σε τηλεφωνικό αριθμό, που έχει οριστεί από πριν. Λειτουργική και εύκολη στη χρήση, μπορεί να αποτελέσει ένα αληθινό εργαλείο στα χέρια, όποιου βρεθεί σε ανάγκη. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο σύνδεσμο www.tinyurl.com/Asosapplication και μπορεί ο καθένας να την εγκαταστήσει στη συσκευή του.

Το φεστιβάλ υλοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά στις 15-17 Απριλίου και παρουσιάστηκαν έργα μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που υλοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής που διδάσκονται στα σχολεία και δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος