Ηράκλειο: Κοπές δέντρων και μικροπροβλήματα στο αεροδρόμιο από τους ισχυρούς νοτιάδες

Ισχυροί νοτιάδες σαρώνουν από νωρίς το πρωί το Ηράκλειο προκαλώντας προβλήματα σε δύο σημεία της εθνικής οδού λόγω δέντρων που έσπασαν από τον αέρα, ενώ αλλαγές στο πρόγραμμα έγινε και στις πτήσεις του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Το πρωί μεγάλα κλαδιά δέντρων που κόπηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά ευτυχώς όχι κάποιο ατύχημα, σε δύο σημεία της εθνικής οδού, στον Καρτερό του δήμου Χερσονήσου και μεταξύ Παντάνασσας και Παλαιοκάστρου στο δήμο Μαλεβιζίου. Αστυνομία και πυροσβεστική μετέβησαν στα δυο αυτά σημεία, ρύθμισαν την κυκλοφορία και απομάκρυναν τα σπασμένα δέντρα από το οδόστρωμα.

Επιπλέον, αδύνατη ήταν η προσγείωση δύο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Έτσι μια πτήση της Ολυμπιακής από την Αθήνα δεν απογειώθηκε ποτέ, ενώ η πτήση της Σκάι Εξπρές επίσης από την Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο “Νίκος Καζαντζάκης” και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων. Ωστόσο, πριν από λίγο, πτήση της Λουφτχάνσα από το Μόναχο προσγειώθηκε κανονικά, ενώ ακυρώθηκε η πτήση των 11 από Ηράκλειο για Αθήνα. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έφτασαν τους 28 κόμβους με ριπές, που έφτασαν τους 38.

Πολλές κλήσεις για υποψία φωτιάς έχει δεχτεί και η πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου, χωρίς ευτυχώς σε καμία περίπτωση να έχει πάρει διαστάσεις. Υπενθυμίζεται, ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει την 1 Μαΐου, ωστόσο σε μέρες με ισχυρούς ανέμους η νομοθεσία ενεργοποιείται και επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις ακόμα και πριν την έναρξή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος