Ηράκλειο: Κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Σε τριήμερη κατάληψη προχωρούν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου που σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, διορισμό καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων, δωρεάν εργαστηριακό εξοπλισμό, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολικό συγκρότημα, αλλά και την ικανοποίηση σειράς θεσμικών αιτημάτων.

Στο πλευρό των μαθητών με ανακοινώσεις τους τάσσονται τόσο η Ένωση Γονέων του δήμου Χερσονήσου όσο και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει την πολιτική “της δραματικής υποβάθμισης της καλλιτεχνικής παιδείας, των περικοπών των δαπανών, της ελαστικής απασχόλησης και της αδιοριστίας και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού, του μαθητικού και του γονεϊκού κινήματος”. Παράλληλα, διεκδικεί:

1. Άμεση επίλυση του Κτιριακού Προβλήματος του Καλλιτεχνικού Σχολείου, καθώς και όλων των σχολείων του νομού Ηρακλείου. .Διεκδικούμε ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτίρια και επαρκώς εξοπλισμένα
2. Δωρεάν μεταφορά και σίτιση των μαθητών. Κανένας χιλιομετρικός περιορισμός στη μεταφορά-πρόσληψη ειδικού προσωπικού για τη σίτιση και κατοχύρωση ειδικού χώρου σίτισης
3. Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και κάλυψη όλων των κενών της Καλλιτεχνικής και της Γενικής Παιδείας από την αρχή της σχολική χρονιάς.
4. Κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας και της υγειονομικής προστασίας των σχολείων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με την παροχή όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέσων.
5. Να αναγνωριστεί το δικαίωμα απόκτησης Παιδαγωγικής Επάρκειας στους καθηγητές του Χορού και του Κινηματογράφου. Να ενταχθούν οι απόφοιτοι του τμήματος του κινηματογράφου του ΑΠΘ με αναγνωρισμένη την παιδαγωγική επάρκεια στα καλλιτεχνικά σχολεία
6. Δωρεάν παροχή νέων συγγραμμάτων για τη μουσική και καλλιτεχνική παιδεία.
7. Μοριοδότηση των αποφοίτων των καλλιτεχνικών σχολείων, κατά τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, για την εισαγωγή τους στις καλλιτεχνικές σχολές και για την αναγνώριση του επιπέδου των σπουδών τους
8. Ανώτατες Καλλιτεχνικές Σχολές, Δημόσιες και Δωρεάν. Απόσυρση του ΠΔ 85.
9. Να καταργηθεί το άρθρο Θ10α του Ν10491 που επιβάλλει τη διάκριση των μαθητών των μουσικών Γυμνασίων, ώστε οι μαθητές τους να προάγονται με τους ίδιους όρους προαγωγής των μαθητών στα υπόλοιπα γυμνάσια, δηλ. με μέσο όρο 13 στα μαθήματα της γενικής και μουσικής παιδείας.
10. Να εκδοθεί και να παρασχεθεί στους μαθητές των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων μαθητική ταυτότητα που θα τους κατοχυρώνει τη δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος